Personuppgiftsrelaterade teknikdetaljer

Denna sida beskriver teknikdetaljer på Terminologifrämjandet webbplats, https://terminologiframjandet.se/, som relaterar till hantering av personuppgifter.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentaren samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragent-sträng (user agent) som hjälp för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts visas din profilbild offentligt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering (så att man ser exakt var varje bild är tagen). Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Webbkakor (cookie)

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i webbkakor. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa webbkakor har ett års giltighet.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att skapa en tillfällig webbkaka för att undersöka om din webbläsare accepterar sådana. Denna webbkaka innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera webbkakor för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Webbkakor för inloggning gäller i två dagar och webbkakor för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din webbkaka för inloggning att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer webbkakan för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra webbkaka att sparas i din webbläsare. Denna webbkaka innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade och löper ut efter ett dygn.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar innehåll till mejlutskickstjänsten Get a Newsletter: för- och efternamn, mejladress och (indirekt) uppgifter om medlemskapsår.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantag för att användarnamn och några uppgifter knutna till konsultsöktjänsten inte kan ändras). Webbplatsens administratörer kan se och redigera all information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.